Опасност ! Започна войната на тарал… на кърлежите, извинете!

Започна войната на кърлежите през 2013!     Внимание Опасност! 

Ще има война , ако общините в България се борят срещу кърлежите. Едва ли ще се намерят средства за пръскане срещу кърлежите и те ще си живеят добре и необезпокоявани в градинките и тревните площи, където играят децата ни. И където разхождаме кучета и домашни любимци.

Нашите кореспонденти от София имат изненада за Кмета….

Днес, 21.3.2013 вече има нашественици в кв. Изток. След 45 минутна сутрешна разходка  в околоблоковите пространства до община Изток, имаме положителен резултат. 3 броя кърлежи…повтарям три броя кърлежи по лапите и главата на куче !  Изненадата е пълна! И за да не сме празнословни – ето снимка в едър план. Няма измама – КЪРЛЕЖИ в средата на март 2013 и то в София   !!!akarKurlej2013Ако общината не напръска срещу тази напаст, много деца , кучета  и родители ще си изпатят. Кърлежите са опасни преносители на зарази! Важно е да знаете, че ако кърлежа вече се е забил в кожата, Не трябва да го дърпате и късате., нито да го стискате. Най-добре се обадете на специалисти . Или потърсете информация в Нет-а ?

Пак Някои спи ! Защо отново закъсня обработката на тревните площи ! Пазете децата, кучетата и себе си! Проверете за гадини и се обадете в общината си за помощ ! Размножаването е в разгара си – копулация на кърлеж?!akarKopulacia2013b akarKopulacia2013 akarKopulacia2013a

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s